Sunday, November 3, 2019

„XXI-ojo amžiaus darbuotojas: įnoringas ir žinantis ko nori.“


             
         
           
Technologijos ir darbo tempai keičiasi greičiau, negu nusistovėjusi tvarka ir darbo įstatymai. Labai gaila, bet tai yra tiesa. Štai priėmė tave dirbti į vienas pareigas, o po trijų mėnesių atsiranda dar daugiau atsakomybių, pareigybių ir t.t. Ta pati seka kartojasi po 6 mėnesių, vienerių metų ir darbuotojas vieną dieną ateina su priekaištais:“ kodėl aš turiu dirbti vienas už visus?“

Kad taip neatsitiktų, personalo atrankų specialistai dirba išsijuosę. Jie tarsi grandis, sujungianti darbuotojus ir sparčiai besikeičiančias sąlygas darbo aplinkoje. Tikrai nevisada pavyksta sukurti geras darbo sąlygas. Bandoma apkamšyti spragas motyvaciniais kursais, kurie skamba kažkaip panašiai: „multitaskingo pagrindai“, „tobulėk, nesėdėk vietoje“ ir t.t. Deja, po tokio spaudimo darbuotojas nelieka nei motyvuotas, nei patenkintas.

To pasekoje CV matome didelę darboviečių kaitą. Rasti darbo vietą, kur darbdaviui rūpėtų, kaip jaučiasi darbuotojas, tikrai nėra lengva. Sukuriamos, geriausiu atveju, vidutinės darbo sąlygos ir siekiama šimtaprocentinio rezultato. Toks dėsningumas neegzistuoja. Abi pusės lieka nepatenkintos: nei darbdavys, nei darbuotojas.

Koks viso to rezultatas? Reiklus, visapusiškas, įnoringas, žinantis ko nori ir vis dar siekiantis tobulėti darbuotojas. Iš kur jis toks atsirado? Keliavo per įmones, kvalifikavosi, tobulinosi, prisitaikė prie įvairių darbo metodų, išmoko dirbti „sunkiuose“ kolektyvuose, atsirinko geriausius darbo metodus ir niuansus, susiformavo savo asmeninę nuomonę apie tam tikrą darbo sferą. Tai daug matęs ir daug žinantis darbuotojas. Tai 21-ojo amžiaus darbuotojas!

Labai smagu ruošti CV tokiems klientams. Jie turi daug ką papasakoti. Tenka pasukti galvą, kaip neapkrauti CV ir atrinkti tik tai, kas svarbu. O juk viskas svarbu. Kiekvienas laiptelis ir pasiekimas yra labai svarbu. Tačiau čia susiduriame su keistu akibrokštu: „per geras CV“.

Turintiems „per gerus CV“, rečiau skambina darbdaviai. Jie labai dažnai nepatenka į tolimesnius etapus. Jie kartais parašo mums ir klausia patarimo: „gal aš per daug pasitikiu savimi?“, „gal man nereikėjo to minėti?“, „kodėl aš negaunu darbo?“ ir pan.

Mes visada pakonsultuosime, ką tokioje situacijoje daryti, tačiau mūsų vienintelis nuoširdus patarimas būtų: Nieko nekeiskit! Būkite drąsūs ir toliau! Siekite savo tikslų!

Jums tik reikia šiek tiek daugiau laiko ir kantrybės. Sulaukite darbdavio, kuris turės jums ką pasiūlyti mainais. Džiugi žinia, kad yra tokių darbdavių. Medžiokit! Jie labai laukia jūsų.

Kopijuoti ir dalintis, be Master CV leidimo - draudžiama.

Tekstą parengė Ilma Valukonytė

No comments:

Post a Comment

Motyvacinis laiškas – tik nuobodus privalomas formalumas?

       Turbūt ne vienas, siųsdamas CV būsimam darbdaviui, susimąstėte: „Gal visgi pridėti ir motyvacinį laišką? Geriau daugiau, nei mažiau. ...